Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works

5 gezonde traktaties voor je kind Voeding

Ik heb een zwak voor kindertraktaties. Al voordat Lenthe geboren was, kon ik wegdromen bij het idee dat ik voor haar verjaardagen traktaties zou mogen maken. Vele avonden heb ik gespendeerd op Pinterest om ideeën op te doen.

Wanneer is een traktatie in mijn ogen echt geslaagd?

  • Als het er leuk uitziet.
  • Als het grotendeels gezond is.
  • Als je het makkelijk kunt vervoeren (bijvoorbeeld naar school of naar de opvang).
  • Als je geen Martha Stewart hoeft te zijn om het in elkaar te knutselen.

De traktaties waar ik het meest enthousiast over ben, deel ik hieronder met jullie.

1. Bananen met rokjes

Wat mij betreft is dit de ideale traktatie voor de eerste verjaardag van een meisje. Het is niet klieder-gevoelig en het ziet er toch leuk uit. Ik kon niet zo snel een plek vinden waar uitgelegd wordt hoe je deze bananenmeisjes maakt, maar het spreekt ook redelijk voor zich denk ik. Heb je een stoere knul in huis? Dan kun je ook een piratenvariant maken!

traktaties_bananenmeisjes

2. Fruitrupsjes

Deze superschattige fruitrupsjes kun je makkelijk een avond van tevoren maken. Leg ze op een bord en span er wat plastic folie overheen, dan kun je ze ook direct makkelijk vervoeren!

traktatie_rups

3. Muis van eierkoek

In deze traktatie zit wat meer zoetigheid en snoep verstopt. Dit hoeft geen probleem te zijn, als je je er maar van bewust bent. Deze muisjes zijn wel wat klieder-gevoeliger dan de fruittraktaties, maar dat mag op een feestdag geen reden zijn om ze niet uit te delen! Zó maak je de eierkoekmuizen.

traktatie_eierkoek_muis

4. Ninja Turtle appels

Deze stoere appeltjes zijn leuk voor iedere stoere jongen of meid om te trakteren! En fijn voor papa en mama, want ze zijn niet héél ingewikkeld om te maken.

Gezonde traktaties: Ninja Turtle appels

5. Elmo snoepschaal

Wat ook ontzettend leuk is, is om alle kindjes samen van één grote traktatie te laten snoepen. Dat kan heel goed met dit Elmo plateau. Gezellig samen eten en dippen is al een feestje waard!Gezonde traktaties: Elmo plateau

Meer gezonde traktaties?

  • Op Pinterest vind je enorm veel leuke ideeën! Zoek op termen als ‘healthy treat’, ‘fruit snack’ of ‘kids treat’. Kijk ook eens op ons Mama Zoekt Uit Pinterest-bord over traktaties!
  • Op Gezonde-traktaties.nl staan een boel leuke traktaties met Nederlandse beschrijvingen erbij.

Esther is 27 jaar oud, getrouwd met Emiel en sinds juni 2014 moeder van haar dochter Lenthe. In het dagelijks leven werkt ze als webredacteur, waar ze zich heerlijk kan uitleven in tekst en beeld. In juni 2016 verwacht ze haar tweede kindje. Sinds ze moeder is, schrijft ze ook graag over kinderen en alles wat daar bij komt kijken.

Reacties

  1. Super leuke traktaties! Vind ze ook leuk voor volwassenen eigenlijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *