Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works

Leuke kinderkledingmerken: Tuuf’s world Kleding

Zodra je weet dat je zwanger bent, verandert er iets. Waar je eerst nog regelmatig met tassen tegelijk je eigen garderobe aanvulde en de kinderafdeling links liet liggen, is het opeens andersom. Voor jezelf koop je het hoognodige, maar de kinderafdeling wordt nooit meer overgeslagen. Nu kun je niet alleen in winkels terecht voor je (ongeboren) spruit, ook online zijn er een hoop bijzondere, leuke merken te vinden. Wij zijn op zoek gegaan naar het verhaal achter onze favoriete merken. Hoe zijn die ontstaan? Wat is het idee erachter? En hoe zorgt het merk ervoor dat de kleding onder goede arbeidsomstandigheden wordt gemaakt? Vandaag het verhaal van Sabine- en haar moeder Marianne David, de oprichters van het lieve babykledingmerk Tuuf’s World.

Draagcomfort

Tuuf’s World is een echte babycollectie. Dat betekent dat het draagcomfort voorop staat en het ook voor ouders praktisch is. De kleding moet lekker zitten en makkelijk te verschonen zijn, zo vinden Sabine en Marianne en daar kan ik me helemaal in vinden. Je kunt Tuuf’s World dan ook herkennen aan de fijne stofjes, de handige drukknoopjes overal en het gebrek aan onhandige en overbodige tierelantijntjes. Jaarlijks ontwerpen Sabine en Marianne twee collecties, één voor in de zomer, en één speciaal voor winterbaby’s. Ook zijn er collecties voor premature baby’s en is er een speciale ‘Never Out of Stock’-lijn. Zo kun je altijd (ook als het seizoen voorbij is!) dat ene speciale pakje nog eens bestellen, als daar een niet uit te wassen knalgele spuitluiervlek in zit.

 

PR4Kids_TuufsWorldIMG.0257_HR

PR4Kids_2690_TuufsWorld_Finn_rozester

PR4Kids_TuufsWorldIMG.0230_HR

 

Van idee naar bedrijf

Sabine en Marianne ontwierpen dameskleding, tot Sabine in 1994 moeder werd van dochter Joosje. In die tijd was er – volgens Sabine – nog niet heel veel leuke, betaalbare babykleding te vinden. Vanwege hun ervaring met ontwerpen, besloten moeder en dochter toen om een kleine babycollectie te beginnen. Tuuf’s World was een feit. Het opzetten van die babykledinglijn ging eigenlijk heel makkelijk.

Sabine: “We hadden het idee voor Tuuf’s World en doordat we al werkzaam waren in de dameskleding, kwamen we een fabrikant tegen die enthousiast op ons plan reageerde. Hij bood meteen aan een collectie te maken. Een goede vriend heeft het logo ontworpen en voor we het wisten hadden we de collectie in handen en zijn we begonnen met verkopen. Eigenlijk allemaal zonder echt verstand hier van te hebben maar wel met het vertrouwen dat het goed was en met heel veel plezier!

Collectie ontwerpen

Een collectie ontwerpen gaat altijd volgens dezelfde stappen. Eerst worden de kleuren en printjes van de stof bepaald. De kwaliteit is eigenlijk altijd hetzelfde: een comfortabele 100% katoenen jersey. Deze blijft mooi – ook na veelvuldig wassen – en zit lekker. Daar wordt dus niets aan veranderd. Vervolgens wordt de collectie op papier getekend. De details, zoals borduursels en printjes, worden als laatst ontworpen. De fabrikant maakt van alle ontwerpen tot slot een voorbeeld. Als die is goedgekeurd, kan de collectie in productie worden genomen.

Goede arbeidsomstandigheden

We horen vaker dan we zouden willen heftige verhalen over de slechte arbeidsomstandigheden in fabrieken waarin onze kleding wordt gemaakt. Gelukkig zijn Sabine en Marianne zich hier ook bewust van, en zorgen ze er zelf voor dat hun kleding onder goede omstandigheden wordt gemaakt.

Sabine: “Ik werk al bijna 18 jaar met dezelfde fabriek. Ik kom daar zelf twee keer per jaar en vind het dan ook belangrijk om te zien dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. Er is ook, gelukkig, veel veranderd de laatste jaren wat arbeidsomstandigheden betreft bij deze fabriek. Werktijden zijn beter geregeld, overwerken mag niet meer zomaar en ook het aantal vrije dagen is toegenomen. Als ik zelf niet ter plekke ben, is er een agent die de fabriek inspecteert.”

PR4Kids_2190_TuufsWorld_Fan_grijs

PR4Kids_TuufsWorldIMG.0294_HR

PR4Kids_TuufsWorldIMG.0324_HR

Winter 2015

Momenteel ligt de nieuwe collectie voor de winter in de winkels. De kleuren zijn mooi: het lichtroze van de meisjes en het lichtblauw voor de jongens is gecombineerd met grijs. Voor de meisjes is er een schattig roosjes-thema, ook mooi op het velours verwerkt met satijnen roosjes. Voor de jongens zijn er stoere printjes op shirtjes die goed combineren met joggingbroekjes en baseball vestjes. Ook zijn de unisex-kleertjes schattig. Weet je het geslacht van je ongeboren uk dus nog niet, dan kan je je bij Tuuf’s World alsnog uitleven!

Verkrijgbaarheid

Benieuwd geworden waar je Tuuf’s World kan kopen? Via de store locator vind winkels door heel Nederland waar de nieuwste collectie op de planken ligt. Vanaf half augustus is de kleding overigens ook te koop vanuit de eigen webwinkel! Je kunt de kleding van Tuuf’s World krijgen in de maten 46 (prematuur) tot en met 86.

Onze kinderen zijn inmiddels de doelgroep van Tuuf’s World ontgroeid, maar voor eventuele volgende kinders houden we het merk zeker in ons achterhoofd! Bedankt Sabine, voor het interview!


Betty is 29 jaar oud en geboren en getogen Amsterdamse. Ze is getrouwd met Maran en in september 2014 bevallen van haar zoontje Nim. Inmiddels is ze zwanger van haar tweede: een dochter. Betty is opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs, maar werkt sinds haar zwangerschap niet meer als juf. Naast haar hbo-opleiding, heeft ze ook een cursus ‘gewichtsconsulent’ en ‘freelance schrijver’ gevolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *