Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works

Van luizenleven naar luiers Media

Nog voordat je goed en wel zwanger bent, heb je waarschijnlijk al driehonderd keer nagedacht over hoe je leven er in de toekomst met de komst van een eventuele baby uit zou gaan zien. Of dat nu reeële verwachtingen zijn of niet, je voorstelling wordt levendiger naarmate je buik groeit. Aan alle kanten worden je tips en adviezen van anderen toegespeeld. Ik werd aan het einde van mijn zwangerschap bijna agressief van alle keren dat ik ‘geniet nog even van je rust’ te horen kreeg. Mijn rust? Ik was al moe als ik mezelf en mijn enorme toeter in bed moest omdraaien, dus echt uitgerust voelde ik me niet.

Inmiddels ben ik zelf al bijna een jaar moeder en moet ik soms op mijn lip bijten om niet eenzelfde soort ‘advies’ aan aanstaande ouders te geven. Ik raak wel eens vertederd als ik hoogzwangeren hoor zeggen dat ze de zwangerschap zat zijn en niet kunnen wachten tot de baby er is en ze dan ‘eindelijk weer eens lekker kunnen slapen’.

De NPO zendt sinds 17 augustus gedurende twee weken de serie ‘Van luizenleven tot luiers‘ uit, waarin een aantal stellen die binnenkort hun eerste kindje verwachten, gevolgd worden. Ik vind het een geweldige serie, omdat alle gezinnen zo verschillend zijn, maar ook allemaal zo uit kijken naar de eerste tijd met kleine frummel. Aangezien de serie al bijna helemaal is uitgezonden, kun je de meeste afleveringen nu al terugkijken via de website van de NPO. Heb je iets beters te doen tijdens deze regenachtige dagen? Nee toch?

Ik vond zwanger zijn prachtig en ik vond de eerste periode met mijn zoon ook ongelofelijk bijzonder. Maar ergens ben ik ook blij dat ik niet meer zo heerlijk naïef ben als ik toen was. Mocht er ooit een tweede komen, dan weet ik wat ons te wachten zal staan. Dan zal ik inderdaad meer genieten van de relatieve rust die ik aan het einde van de zwangerschap nog heb.

Heb jij de serie al gezien? En had jij ook een luizenleven, voordat je in de luiers zat?


Betty is 29 jaar oud en geboren en getogen Amsterdamse. Ze is getrouwd met Maran en in september 2014 bevallen van haar zoontje Nim. Inmiddels is ze zwanger van haar tweede: een dochter. Betty is opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs, maar werkt sinds haar zwangerschap niet meer als juf. Naast haar hbo-opleiding, heeft ze ook een cursus ‘gewichtsconsulent’ en ‘freelance schrijver’ gevolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *