Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works

De eerste verjaardag Baby

Als je kind één jaar oud wordt, is dat een bijzondere dag om bij stil te staan. Niet alleen zal je kind op deze dag een kaarsje op de taart uit mogen blazen en cadeautjes in ontvangst mogen nemen, het is ook een dag die voor jou als moeder een bijzondere lading heeft. Een jaar geleden lag je namelijk smerig te zijn in je eigen vruchtwater en veranderde je leven voor altijd. Misschien ben ik een sentimentele muts, maar nu mijn uk bijna jarig is (morgen!!), merk ik dat ik er veel mee bezig ben. Om die reden leek het me leuk om eens wat ideetjes om die eerste verjaardag te vieren, op een rijtje te zetten.

Foto-ideeën

Ik weet niet meer waar, maar ik kwam laatst ergens het idee tegen om ieder jaar, op de avond voor de verjaardag, een foto van je slapende kind te maken. In het fotoboek komt dan te staan: “hier was je nog 11 maanden oud, als je morgen wakker wordt, ben je één jaar.” Ik zei dat namelijk altijd tegen mijn ouders op de avond voor mijn verjaardag. “Kijk maar even goed naar mij, want morgen ben ik 11 en niet meer 10!”

Zelf ben ik veel bezig met foto’s maken, omdat ik ieder moment graag vast wil leggen. Ik pretendeer hiermee geen geweldige fotograaf te zijn – was het maar zo! – maar een foto hoeft niet per se geweldig belicht en uitgelijnd te zijn om toch het gevoel over te kunnen brengen. Op de eerste verjaardag moet wat mij betreft een foto van het gezin gemaakt worden. Als je dat ieder jaar doet, is het volgens mij heel bijzonder om het gezin over de jaren heen te zien veranderen. Nu kan je een soortgelijke foto op iedere dag in het jaar maken, maar de verjaardag van je kind is wel een goed moment om het echt bij te kunnen houden.

Ook leuk: een foto maken waarop de jarige een foto van zichzelf vasthoudt van de dag waarop hij geboren is. Ook zo’n foto kan je ieder jaar blijven herhalen. Eerst is het dus een foto van je dreumes met een foto van zichzelf als pasgeboren frummel, het jaar daarop houdt hij als peuter de foto van het jaar daarvoor vast. En ga zo maar door. Moet je je eens voorstellen hoe het eruit ziet als je kind dan 18 is!

fotomoment

Genodigden

Ik heb vriendinnen die het leuk vinden om voor iedere verjaardag van hun kind de familie, vriendengroep én de gehele straat uit te nodigen om het bijzondere moment samen te vieren. Helemaal prima natuurlijk – als je daar zelf zin in hebt – hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Toch? Ook heb ik vriendinnen die de verjaardag van hun kind in tweeën delen: op zaterdag de familie, op zondag de vrienden. Dat kan als je een grote groep mensen wilt uitnodigen, maar als de hele groep niet in één keer in je huis past.

Ik heb daar alleen geen zin in, heel eerlijk gezegd. Ik vind het veel fijner om, vooral zo’n eerste verjaardag, met een relatief klein groepje te kunnen vieren. Geen overprikkeld kind aan het eind van de dag en geen overspannen moeder die alleen maar hapjes en drankjes heeft gepakt voor iedereen en zelf haar jarige kind niet heeft gezien. Bovendien denk ik ook dat niet iedere oom, tante of buurvrouw er op zit te wachten, om op een verjaardag te zijn waar het feestvarken zelf niet eens een idee heeft dat het zijn grote dag is. Wij nodigen bewust alleen de mensen uit die we het afgelopen jaar vaak hebben gezien. Niet omdat de rest niet welkom zou zijn, maar omdat we het klein willen houden en omdat we niemand willen opzadelen met een middag verplicht naar een kinderverjaardag.

Verlanglijstje

Al weken maanden vragen familieleden en vrienden mij wat we voor Nim’s eerste verjaardag willen hebben. Nu vind ik sowieso dat je niet per se iets mee hoeft te nemen voor een éénjarige. Mijn kleintje is namelijk net zo blij met een emmer knijpers als met een speciaal op zijn leeftijd afgestemd plastic stuk piepend en knipperend speelgoed. Hoe dan ook: ik maakte desondanks toch maar een verlanglijstje. Ik weet namelijk dat mensen toch liever niet met lege handen willen komen en voordat we straks bedolven worden onder de knuffels (waar zoonlief helaas niet naar om kijkt), besloot ik zelf op onderzoek uit te gaan naar wat leuk zou zijn voor hem.

Op lijstje.nl kun je en account aanmaken en daar kan je de genodigden heen sturen als ze inspiratie op willen doen. Je kan er specifieke producten op zetten (bijvoorbeeld dat net iets te dure jasje, in de maat die je wilt hebben of een bepaalde Toet toet auto om de verzameling compleet te maken), maar je kan ook algemene cadeau-ideetjes noteren. Zo staat er op mijn verlanglijstje ook een ‘cadeaubon Hema’ en ‘houten puzzel’. Als extra tip kan ik je meegeven om cadeau’s van allerlei budgetten op het lijstje te zetten. Gasten kunnen het afvinken als ze iets gekocht hebben, waardoor je niet met dubbele cadeau’s komt te zitten. Ideaal, vind ik!

Versiering

Ik ben niet echt bezig met het Pinterest-perfect plannen van het verjaardagsfeestje voor mijn zoon. Naar mijn mening is het huis versieren met een hoop bontgekleurde slingers en felgekleurde ballonnen voor een kind het allerleukst. Desalniettemin is het wel leuk om een foto van de versiering – en bijvoorbeeld van de tafel met hapjes en drankjes – te maken, voordat alle gasten binnen komen. Daarna ben je namelijk te druk bezig met iedereen vermaken. Bovendien ziet alles er van tevoren ook gewoon het mooist uit!

versiering

Hapjes en drankjes

Als je geen zin hebt om de hele dag van de keuken naar de woonkamer te rennen met hapjes en drankjes, kan je ervoor kiezen om een tafel in te richten met daarop het hele gebeuren. Zet er allerlei lekkers op, een bak met ijsblokjes en daarin flessen met drinken, plastic bordjes en bekertjes en gaan met de banaan. Iedereen kan pakken wat ‘ie wil en jij hoeft alleen maar je gasten op de tafel te wijzen en die soms eens netjes recht te trekken. Kan je de rest van de tijd lekker bij je kind zijn of met je visite kletsen.

Fotoboek

Daar gaan we weer, met mijn foto-obsessie, maar ik heb het gehele eerste jaar van Nim in een fotoboek weergegeven. Er zijn namelijk al duizenden foto’s van het ventje gemaakt en ik wil hem de moeite besparen om later, als hij daar interesse in begint te krijgen, al die foto’s door te moeten spitten. In het fotoboek heb ik per maand een overzichtje gemaakt van hoe hij eruit zag, welke dingen hij had geleerd, waar we zijn geweest en welke leuke dingen we hadden gedaan. Het boek is, al zeg ik het zelf, erg bijzonder geworden en ik hoop dat hij daar later met veel plezier op terug kan kijken.

Schermafbeelding 2015-09-07 om 12.28.12

Zoals eerder gezegd: de eerste verjaardag van je kind is een bijzondere dag. Sta daar even goed bij stil en maak er iets leuks van. Dat kan door middel van een groots themafeest met ingehuurde Frozen-prinses of luchtkastelen, maar dat kan ook prima met alleen de opa’s en oma’s in een woonkamer met blokjes kaas en bitterballen. Organiseer het feestje dat bij jullie past en het zal ongetwijfeld een mooie herinnering worden.

Hoe heb jij de eerste verjaardag van je kind gevierd? Of hoe ga je het vieren? En heb jij nog leuke/originele ideetjes voor de eerste verjaardag?

Afbeeldingen zijn afkomstig van Pinterest en Pixabay.

Betty is 29 jaar oud en geboren en getogen Amsterdamse. Ze is getrouwd met Maran en in september 2014 bevallen van haar zoontje Nim. Inmiddels is ze zwanger van haar tweede: een dochter. Betty is opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs, maar werkt sinds haar zwangerschap niet meer als juf. Naast haar hbo-opleiding, heeft ze ook een cursus ‘gewichtsconsulent’ en ‘freelance schrijver’ gevolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *