Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works

HELP: Het huishouden en het gezin Huishouden

Als er iets is wat ik me altijd afvraag, dan is het hoe gezinnen het voor elkaar krijgen om hun gezin én hun huishouden draaiende te houden. Bij mij is het een eeuwige strijd. Het huis is nooit 100% netjes. Ik ben één (werk)dag per week vrij en tijdens die dag wil ik er graag 100% voor Lenthe zijn, maar het is ook bijna mijn enige kans om het huis op orde te maken. Dus prop ik tussendoor een was in de machine, probeer ik wat op te ruimen en het toilet te boenen en de wastafel van de badkamer. Emiel probeert op zijn dag ook zo veel mogelijk te doen. Ik probeer het, maar het lukt lang niet altijd. Op die momenten vraag ik me af: hoe doen andere mensen dat? En ben ik de enige die het af en toe echt een struggle vindt?

huishoudquotes1

Als ik aan het schoonmaken ben, ben ik blij met de dingen die ik gedaan heb, maar de dingen die ik niet gedaan heb blijven storen. Dus als ik op een dag de was heb gedaan, de bedden heb verschoond en de kamer op heb geruimd dan blijft het me storen dat ik er niet aan toe ben gekomen om het hele huis te stofzuigen. Het blijft een strijd. De oppervlakkige dingen bijhouden lukt wel. Maar hoe krijgen mensen het voor elkaar om ook de basis grondig schoon te houden? Plinten zonder stof? Een bestekla zonder kruimels? Een nette koelkast zonder vlekken? Een glanzende douchecabine of een boekenkast zonder stof?

huishoudquotes2

Soms voel ik me lamgeslagen door alles wat er nog moet gebeuren in huis en dan besluit ik maar tijdens Lenthes slaapje (de uren waarin ik normaal alles toe) gewoon op de bank te gaan zitten met een tijdschrift. Zalig! Maar daarna volgt wel standaard een knagend schuldgevoel over het feit dat ik die dag niks gedaan heb.

huishoudquotes3

Nu komt het over alsof ik in een soort enorme vuilnisbelt leef. Dat is gelukkig niet zo. Het huis is best netjes, maar qua schoonmaken kan het wel beter. Nooit is álles opgeruimd en schoon en daar baal ik van (luxeproblemen, I know). De ene keer ben ik in een opruimbui en pak ik alles aan. Maar soms word ik zo in beslag genomen door mijn werk en door Lenthe dat ik nergens aan toe kom. huishoudquotes4

Daarom ben ik heel benieuwd hoe anderen dit ervaren! Ben jij een huishoudwonder en is bij jou alles op orde? Of loop je weleens tegen dezelfde problemen aan als ik?

P.S.: De e-cards die ik in dit artikel gebruikt heb komen van Pinterest. Je vindt deze en andere leuke e-cards terug op ons Pinterest-bord!


Esther is 27 jaar oud, getrouwd met Emiel en sinds juni 2014 moeder van haar dochter Lenthe. In het dagelijks leven werkt ze als webredacteur, waar ze zich heerlijk kan uitleven in tekst en beeld. In juni 2016 verwacht ze haar tweede kindje. Sinds ze moeder is, schrijft ze ook graag over kinderen en alles wat daar bij komt kijken.

Reacties

  1. Ik had het gewoon in stukjes. Ik probeer niet het hele huis netjes te krijgen, want dat kan gewoonweg niet. Dus als ik een stuk af heb is het goed. De volgende dag komt dan weer een ander stuk.

  2. Wij hadden dat ook. Ik heb heel decadent iemand gezocht om een keer per week te poetsen. Met de bedden, de was en speelgoed opruimen blijft er genoeg te doen (oh en de boodschappen), dus ik kocht daarmee rust voor mezelf. Wil nooit meer zonder

  3. Alles schoon hebben kan ook nooit denk ik. Dat zou een meerdagenproject worden en dan ligt er alweer een minilaagje stof op de plinten, wanneer ik bij het laatste schoonmaakproject ben aangekomen. Nu ik zwanger ben vind ik dat wel heel moeilijk. Mijn handen jeuken al als ik over mijn laptopscherm de kamer in kijk. Wat helpt? Blogjes als deze lezen. De herkenbaarheid, dat het dus bij iedereen zo is, dat is fijn. Bovendien… een beetje stof op de plinten wat je niet ziet of die twee kruimels in de besteklade. Word je daar ziek van? Ik denk het niet. 😉
    Over de was zeg ik niks. Dat is gewoon een ramp.

  4. Als thuisblijfmoeder heb ik die problemen natuurlijk niet. Maar ik breng Eon één dag naar mijn ouders om dan mijn huis aan te pakken. En eens in de twee weken ga ik dat bij mijn broer ook doen op die dag. Ik denk dat als je beide werkt dat het haast geen doen is. Tijd voor een poets dus. Ik ben er mee opgegroeid. En ik gun het iedereen. Haalt toch wat druk van je weekend.

    • Ja inderdaad. Echt Es: probeer een schoonmaker/schoonmaakster te vinden. Lijkt me niet te doen om naast je werk en je kind ook je huis helemaal fris te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *