Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works

Review: Philips Avent Stoomblender Uitzet

Halverwege mijn zwangerschap zat ik me al te verheugen op het moment dat ik zelf hapjes voor mijn zoon zou mogen maken. Het leek me verschrikkelijk leuk om zelf heerlijke en gezonde combinaties te maken en mijn ukkie die met smaak naar binnen te zien werken. Nog voordat het kleine mannetje überhaupt het daglicht had gezien, wist ik al heel zeker hoe ik zijn toekomstige hapjes zou bereiden: met de Philips Avent Stoomblender. Inmiddels gebruik ik het ding een aantal maanden en wil ik hem eens reviewen. Even een disclaimer vooraf: ik ben niet gesponsord voor deze review. Ik heb het apparaat zelf aangeschaft en wil er graag mijn mening over geven.

Wat?

In een stoomblender kun je rauwe groenten, aardappels en/of fruit en vlees stoppen, waarna die gestoomd zullen worden. Geheel volgens wat je van de naam mag verwachten, kun je de gestoomde inhoud vervolgens blenden tot de gewenste dikte. Zo vond ik het fijn om in de eerste weken een glad papje te maken van welke soort groente en fruit dan ook, inmiddels zorg ik dat mijn prutjes iets grover maak.

Wat krijg je?

Bij de Philips Avent Stoomblender ontvang je naast het daadwerkelijke stoomblend-apparaat ook een handig maatbekertje. Hierop kun je precies afmeten hoeveel minuten je wilt dat het apparaat gaat stomen. In het bijgeleverde boekje staat per groente of soort fruit aangegeven hoeveel minuten stomen noodzakelijk is. Bovendien krijg je een receptenboekje. Deze vind ik leuk bedoeld, maar heb ik nog nooit gebruikt. Ik vond hem namelijk een beetje onhandig in gebruik en hij kwam daarnaast niet helemaal overeen met het voedingspatroon dat vanuit onder andere het consultatiebureau wordt aangeraden.

Werkt ‘ie?

Ja, daar kan ik duidelijk over zijn. Hij werkt prima. De allereerste keer had ik alleen het dekseltje van het waterreservoir niet goed dicht gedaan, waardoor er niets gestoomd was. Het boekje leerde me dat ik het dekseltje er de volgende keer wel op moest doen en, inderdaad, twintig minuten later waren mijn broccolistronkjes en aardappelstukjes gaar gestoomd. Na het stomen kan het apparaat in z’n geheel omgedraaid worden om de inhoud te blenden. Je hoeft niets in een ander apparaat te kieperen, alleen eventueel wat kookvocht eruit gieten. De blendknop doet vervolgens de rest van het werk. Overigens gebruik ik ook wel eens alleen de blend-stand, als ik bijvoorbeeld fruit wil pureren dat niet gestoomd hoeft te worden.

IMG_1965

Op- of aanmerkingen?

Ik ben verschrikkelijk blij met deze stoomblender en gebruik hem meestal twee keer per dag. Hij is super prettig in gebruik en laat zich gemakkelijk schoonmaken. Het enige nadeel dat ik heb ondervonden geldt eigenlijk voor ieder apparaat dat met kokend water in aanraking komt: het moet ontkalkt worden. Nu is dat niet per se een gedoe bij de Philips Avent Stoomblender, hoor. Je maakt een mengseltje van water en azijn, gooit dat in het waterreservoir en laat het apparaat – zonder groenten of fruit! – z’n werk doen. Ik ben alleen dan zo’n neuroot die vervolgens de neiging heeft om het apparaat zo vaak nog na te spoelen en zonder voeding aan te zetten, dat het ‘ie alweer ontkalkt zou moeten worden. Volgens de gebruiksaanwijzing is één keer door laten lopen met alleen schoon water echter voldoende.

Aanrader?

Jazeker! Ik kan de Philips Avent Stoomblender aan iedereen aanraden die er serieus voor kiest om zelf babyvoeding te maken. Het is namelijk erg makkelijk in gebruik en bovendien ook gezonder dan wanneer je de babyvoeding zou koken. Gestoomde groenten behouden namelijk meer vitamines dan gekookte groenten, aldus het Voedingscentrum. Dat komt doordat in water oplosbare vitamines (vitamine B en C) hun werking kunnen verliezen als ze in direct contact komen met kokend water. Door groenten (en fruit) te stomen in plaats van te koken, gebeurt dit niet.

Waar te koop?

Ik heb mijn stoomblender gekocht bij Wehkamp, maar hij is bij diverse (web)shops te koop. De prijs ligt steeds rond de €100,- maar kan per winkel nogal schelen. Bekijk hier dus eerst eens waar je hem het goedkoopst kan vinden.

Gebruik jij ook een stoomblend-apparaat om zelf babyhapjes te maken? Of doe je het met de good old pannetjes en staafmixer? Of schaf jij gewoon potjes van de supermarkt aan?


Betty is 29 jaar oud en geboren en getogen Amsterdamse. Ze is getrouwd met Maran en in september 2014 bevallen van haar zoontje Nim. Inmiddels is ze zwanger van haar tweede: een dochter. Betty is opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs, maar werkt sinds haar zwangerschap niet meer als juf. Naast haar hbo-opleiding, heeft ze ook een cursus ‘gewichtsconsulent’ en ‘freelance schrijver’ gevolgd.

Reacties

 1. Dit lijkt me ook een handig ding! Ik heb ook een babycook van het merk NUK (uit Duitsland?), gekregen van mijn ouders op mijn babyshower. Ook supermakkelijk en eigenlijk precies hetzelfde als deze alleen geen omdraaifunctie. Bij die van mij stoom je in een mandje en als je klaar bent gooi je de inhoud van het mandje in de bak en blenden maar. Ideaal zo’n stoom/blendmachine!

  • Ja fijn he! Zo’n ding als die jij hebt is inderdaad min of meer hetzelfde. Bij dit ding scheelt het dat je minder afwas hebt, denk ik!

 2. Ik heb precies dezelfde en ben er ook erg blij mee. Het receptenboekje is inderdaad niet veel. Alicia is nu 7 maanden en ik heb hem vooral maand 4 en 5 veel gebruikt om ladingen hapjes klaar te maken. Alicia eet nu stukken fruit en avondeten gewoon met de pot mee, of een potje. Ik vind het zelf niet zo’n lekker idee om zelf vlees te gaan pureren. Buiten dat eet Alicia ook niet meer gepureerd. Ik heb er ook wel (groene) smoothies voor mezelf mee gemaakt en gebruik hem ook wel eens voor een saus oid. Top ding 🙂

  • Wat goed dat Alicia al stukjes eet! Nim krijgt als tussendoortje vaak stukjes (en stukjes brood), maar hij is er wisselend enthousiast over. Ik pureer – weliswaar grof – dus vrolijk door… 😉

 3. Ik heb tot nu toe alles gewoon gekookt en met de staafmixer aangevallen. Ik vond het wat gortig om zoveel geld uit te geven aan zo’n speciaal ding.

  • Dat kan ook makkelijk, inderdaad. Toch is alles nóg makkelijker met dit apparaat! Zowel mijn moeder, schoonmoeder en een goede vriendin vonden het eerst een beetje overdreven, maar ze zijn allemaal om! Het werkt echt heel fijn! 🙂

 4. Ik heb het ook zonder gedaan, ouderwetse pannen en de staafmixer of magimix. Maakte wel steeds pannen tegelijk en deed dan porties in de vriezer waardoor je minder vaak ‘moet’. Vind het een mooi apparaat en als ik nog helemaal geen blender/staafmixer/keukenmachine had gehad had ik het wellicht wel aangeschaft. Maar aangezien ik alledrie al in huis had…
  Succesje koken voor je kleintje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *