Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works

Jouw favoriete zwangerschapsoutfit Mode

Elke zwangerschap kent die periode waarin het beginnende babybuikje meer weg heeft van een ordinaire bierpens. Ik ging precies in die periode op vakantie en heb me toch redelijk ongemakkelijk gevoeld in mijn bikini. Gelukkig brak er een paar weken later een tijdperk aan waarin ik naar hartenlust de meest strakke shirtjes en jurkjes droeg om mijn buik zo goed mogelijk te showen. Omdat het me leuk leek om de favoriete zwangerschapsoutfit van jullie te zien, én om andere moeders in spé misschien wat inspiratie te geven, heb ik een aantal ex-zwangeren gevraagd naar hun favoriete outfit. Zie hieronder het resultaat 🙂

anneloes

Anneloes: “Op deze foto ben ik 29 weken zwanger. Dit jurkje is van Miss Etam en had ik wat groter gekocht zodat mijn buik er lekker in kon groeien. Het jurkje zit heerlijk soepel en was verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ze waren in de aanbieding, dus had er in totaal drie gekocht. Allemaal in een andere kleur. Deze groene had ik eigenlijk het meest aan, omdat ik groen altijd zo leuk vind staan bij mijn rode haar! Ook is dit jurkje gemakkelijk, want ik trok er een legging en slippers onder aan en klaar was ik! De laatste paar maanden – weer of geen weer – heb ik sowieso op slippers gelopen! Geen gedoe met veters die je met je dikke buik nog moet strikken. Dit jurkje heb ik na mijn zwangerschap ook nog wel gedragen. Overigens heet mijn dochter Jade, dus ik vind het achteraf ook extra bijzonder dat ik zo naar dat groene (jade-kleurige) jurkje getrokken werd.”

shirley

Shirley: “Toen ik 20 weken zwanger was ging ik met mijn vader een dagje naar Londen. Uiteraard moest ik direct naar Topshop om de maternity collectie te checken. Ik had online een leuk jurkje gezien en wilde deze graag passen. Eenmaal daar zag ik hem direct hangen. Mijn vader was niet heel enthousiast maar ikzelf wist niet hoe snel ik hem af moest rekenen. En het blijkt een fantastische aankoop geweest te zijn. Niet alleen tijdens mijn zwangerschap kwam ‘ie vaak uit de kast omdat mijn buik er mooi in uit kwam; ook nu pak ik hem nog regelmatig omdat het niet een standaard zwangerschapsjurkje met van die rimpels aan de zijkant is. Ik weet zeker dat ik hem nog veel aan zal hebben; nu en tijdens een eventuele volgende zwangerschap. Deze gaat nooit weg!” 

karin

Karin: “Op deze foto was ik 37 weken zwanger. Het zwarte shirt dat ik aan heb, was van H&M. Ik heb het heel veel gedragen. Het zat heerlijk, omdat het lekker van katoen gemaakt is en overal bij past. Het shirt heeft driekwart-mouwen, dus is warm genoeg voor de winter, zonder typische warmte-aanvallen te krijgen. Én met dit neutrale shirtje boven kon ik onder bijna al mijn gewone rokjes aan met vrolijk gekleurde panty’s. Zo kon ik toch kleur aan!”

laura

Laura: “Deze outfit bestaat eigenlijk uit vrij casual kleding, maar het was een fijne outfit tijdens mijn zwangerschap. De broek komt van Hema en het T-shirt dat ik draag, had ik speciaal gekocht toen ik voor het eerst een date had met mijn nu man. Er zit dus een hele leuke herinnering aan. Het leukste was nog wel dat ik hem met mijn buik ook nog gewoon kon dragen! Wel met een topje er onder maar wat maakt dat uit.”

IMG_5925

Betty: “Ik was denk ik 25 weken zwanger toen ik in m’n eentje ging winkelen in Zaandam. Ik was er van overtuigd dat ik nog in de beruchte ‘zwanger-of-teveel-hamburgers’-fase zat, totdat ik bij Primark deze strakke, donkerblauwe maxidress aan trok. Normaal gesproken staat het huilen me nader dan het lachen, als ik in een pashokje met verre van flatterende belichting sta, maar deze keer was ik blij. Eindelijk had ik dan dat schitterende babybuikje waar ik altijd al stiekem over droomde. Die jurk ging mee naar huis en de maanden die op dat moment volgden, heb ik er in gewoond. Tot uiteindelijk de dag aanbrak waarop het niet meer ging: de slijtageplekken op mijn buik van waar ik urenlang overheen had gewreven werden te opvallend en mijn buik werd te dik, waardoor de jurk nog maar tot halverwege mijn kuiten kwam. Het was over en uit, maar de jurk hangt nog steeds in mijn kast. Gewoon, om te bewaren.”

esther_zwanger

Esther: “Ik heb het lang volgehouden om mijn eigen niet-zwangerschapskleding te dragen, maar na 16 weken was er geen houden meer aan. Ik kan me nog goed herinneren hoe zalig het was om een zwangerschapsbroek aan te trekken. Het liefst wilde ik nooit meer een broek met knoop dragen. Dit gestreepte jurkje met korte mouwen kwam ik tegen bij de Hema toen ik ongeveer 35 weken zwanger was. Normaal draag ik niet zo vaak jurkjes, maar dit zat zo extreem comfortabel dat ik ‘m het liefst nooit meer uit wilde trekken. Hij accentueerde mijn buik en vormen mooi en het droeg lekker luchtig. Dat was fijn, want het was een warme zomer. Overigens liep ik als ik de straat niet op hoefde tijdens mijn verlof het liefst in mijn lichtblauwe Primark joggingbroek van 7 euro. Heerlijk! En een tikje schaamteloos.”

Heb jij een specifieke zwangerschapsoutfit die je tot op de draad versleten hebt? Mocht je het leuk vinden, kun je hem op onze Facebook-pagina kwijt! Wij zijn benieuwd 🙂


Betty is 29 jaar oud en geboren en getogen Amsterdamse. Ze is getrouwd met Maran en in september 2014 bevallen van haar zoontje Nim. Inmiddels is ze zwanger van haar tweede: een dochter. Betty is opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs, maar werkt sinds haar zwangerschap niet meer als juf. Naast haar hbo-opleiding, heeft ze ook een cursus ‘gewichtsconsulent’ en ‘freelance schrijver’ gevolgd.

Reacties

  1. Wat leuk om te zien, al die mooie zwangerschapsbuikjes! Ik ben nu net 10 weken zwanger, dus bij mij is nog weinig te zien. Ik merk wel dat mijn spijkerbroek ’s avonds niet lekker meer zit, dus ik moet denk ik maar een zwangerschapsbroek gaan kopen!

    • Ah gefeliciteerd! Wat spannend! Je kunt ook een elastiekje door het gaatje van je spijkerbroeksknoop (als je begrijpt wat ik bedoel) doen, om zo wat extra ruimte te krijgen. Dan hoef je nog niet aan de zwangerschapskleding!

  2. Die jurk van Shirley en Betty vindt ik zo gaaf! Ik werk op kantoor en moest er dus tot 34 weken een beetje representatief bijlopen. Ik was gek op mijn H&M zwangerschapsbroeken (Mamalicious en Noppies waren slechte aankopen, zonde van mijn portemonnee ook). Ook droeg ik graag jurkjes. Ik ben in december bevallen, dus kon niet echt met zomerse jurkjes rondlopen. Jammer! Dat hoop ik graag nog een keer mee te maken.. 🙂 Ik heb mij trouwens nog nooit zo slank als tijdens mijn zwangerschap gevoeld. Eindelijk zelfverzekerd én strakke kleding aan. Showen die handel!

    • Aah dank je wel! Ik ben ook heel erg verliefd op die jurk van Shirley. Die heb ik een tijdje van haar mogen lenen tijdens mijn zwangerschap. Echt geweldig!

      Haha ik voelde me ook super slank tijdens mijn zwangerschap, terwijl ik nog nooit zo zwaar was geweest. Kan nu al niet wachten op de volgende keer, wat dat betreft! 🙂

  3. Leuk om al die jurkjes (en anders) te zien! Best wel veel verschillende outfits! En volgens mij kan geen een zwangere vrouw wachten om echt haar buik te kunnen showen (zonder dat ze er over twijfelen of t nou zwanger is of iets teveel te hebben gegeten :p)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *