Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works

5 dingen die je zonder kinderen nooit had gezegd Opvoeding

Tien dingen die je zonder kinderen nooit zou zeggen

Sinds Lenthe in mijn leven is en ze op een leeftijd is dat ze zelfstandig handelingen uitvoert, kraam ik af en toe dingen uit waarvan ik van tevoren nooit had gedacht dat ik ze ooit zou zeggen. Vaak gaat dit aan me voorbij zonder dat ik stil sta bij wat ik nou zojuist heb gezegd. Gênant? Lichtelijk. Leuk om te lezen? Dat zeker. Hieronder een aantal van mijn mooiste zinnen die ik zonder kinderen zeker nooit had gezegd.

1. Ohhh? Heb je de giraffe in de oven gestopt? Goed hoor, schat!

Daarbij de kanttekening dat het om haar eigen speelgoedoventje ging. Uiteraard juich ik plastic dieren in mijn eigen grotemensenoven niet echt toe.

2. Haal die sok eens uit je mond!

Gelukkig is deze fase inmiddels wel voorbij.

3. Niet aan je jas likken!

Aan het uiteinde van Lenthes rits zit zo’n dingetje om de rits makkelijk mee te openen en te sluiten. En blijkbaar is het ook erg bevredigend om er aan te likken en er op te kauwen.

4. Sta je lekker te bouten, meisje?

Als ik zie hoe Lenthe met een paars aangelopen hoofd, omhoog krullende mondhoeken en licht gebogen knietjes haar luier staat te vullen, dan kan ik het niet laten om daar gniffelend een opmerking over te maken. Uiteraard alleen binnen de veilige muren van ons eigen huis.

5. Kijk, twee koetjes! Ahhh wat een lieve koetjes. Booooeeee zeggen de koetjes! Ja hè!

En dan uiteraard op een toon alsof je niet helemaal goed snik ben. Ach ja.

Welke vreemde dingen hoor jij jezelf wel eens tegen je kind zeggen?


Esther is 27 jaar oud, getrouwd met Emiel en sinds juni 2014 moeder van haar dochter Lenthe. In het dagelijks leven werkt ze als webredacteur, waar ze zich heerlijk kan uitleven in tekst en beeld. In juni 2016 verwacht ze haar tweede kindje. Sinds ze moeder is, schrijft ze ook graag over kinderen en alles wat daar bij komt kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *