Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works

Wat te doen met een baby/dreumes in de herfst Opvoeding

In de zomer is het makkelijk: je kunt je kinderen prima vermaken door ze in het gras in het speeltuintje neer te planten, door een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij, door ze los te laten gaan op het stand of door een een plastic opblaaszwembadje in de tuin te plaatsen. Maar als de herfst zich aandient, moeten wij moeders een stuk creatiever zijn om ons nageslacht te entertainen. Zolang het zonnetje schijnt, gaat het vaak nog wel, maar op een regenachtige dag wordt het al een stuk lastiger om niet dag in dag uit voor de televisie te zitten en de speelgoedkist open te trekken. Om er toch iets van te maken, besloot Betty eens uit te zoeken wat leuke ideetjes zouden kunnen zijn om te doen met een dreumes in de herfst.

Indoor speeltuin

Niet iedereen is hier even gecharmeerd van, maar ik kan het wel waarderen: het indoor speelparadijs. Toen Nim tien maanden oud was, wandelden we per toeval eens langs een dergelijk gebouw en besloten we eens binnen te kijken. Sindsdien zijn we nog een enkele keer terug geweest en mijn kleine ventje kijkt z’n ogen uit. Hij vindt het leuk om over de zachte vloer te kruipen, klimt alsof het niets is op van die zachte blokken en glijdt er head-first ook weer af. Hij probeert alle ballen uit het ballenbak te verzamelen en is erg onder de indruk van alle andere kindjes die er spelen. Mijn voorkeur gaat stiekem ook uit naar spelen in de open lucht, omdat ik het in een zogenaamd ‘krijspaleis’ meestal iets te druk vind, maar op echte regenachtige dagen is dit een goede manier om je kind bezig te houden. Even een andere omgeving en daarna slaapt ‘ie gegarandeerd heerlijk tijdens z’n middagdutje!

Naar buiten

Als je kind al kan lopen, is een regenachtige dag natuurlijk de uitgelezen kans om eens wat rubber laarsjes om z’n voetjes te vouwen. Regenjasje aan en lekker stampen in de plassen. Kinderen vinden het geweldig en als je je even geen zorgen maakt over de volle wasmand die het gaat opleveren of het feit dat dit wel eens een flinke verkoudheid in de hand zou kunnen helpen, is het voor moeders minstens net zo leuk. De baby’s en dreumessen die nog niet kunnen lopen, moeten echter op een andere manier vermaakt worden. Neem het er op droge dagen (of droge momenten) zoveel mogelijk van om toch nog even een frisse neus te halen met de buggy, kinderwagen, fiets of draagdoek. Op regenachtige dagen kun je ervoor kiezen om er toch even uit te gaan met een regenhoes over je kinderwagen, of je wandelt een beetje rond in een overdekt winkelcentrum. Alles om maar niet 24/7 binnen te zitten.

boy-1006408_1280

Knutselen

Nu zijn baby’s en dreumessen nog te klein om bewust bezig te zijn met hun creativiteit. Desalniettemin vinden ze het vaak fijn om met hun handjes bezig te zijn. Een beetje vingerverven (nadat je het hele huis in een straal van drie meter om de kinderstoel hebt afgeplakt met opengeknipte vuilniszakken), tekenen met een potlood, kleien of rommelen met zand, vinden ze dan ook heerlijk. Verder kun je het zelf zo gek maken als je wilt. Op kinderdagverblijven verzinnen ze de leukste knutselwerkjes die ze zelfs een pasgeboren baby kunnen laten uitvoeren. Wie zegt dan dat jij dat niet kan? Als je wilt gaan knutselen met je kind, moet je echter niet bang zijn voor een beetje rommel. Dat hoort er nu eenmaal bij en, nou ja, het houdt je bezig op een regenachtige herfstdag.

Zwembad

We hebben met Nim een aantal keer gezwommen en vooral in een indoor zwembad, vond hij dat heerlijk. Laatst kwam ik erachter dat er in het zwembad bij ons nieuwe huis om de hoek (!!!) ook aan baby- en peuterzwemmen wordt gedaan. Zodra we dus de dozen uitgepakt hebben, wil ik Nim en mezelf hiervoor inschrijven. Het lijkt me superleuk om iedere week samen even op te warmen in het zwembadwater.

Op bezoek

Het klinkt misschien wat lullig, maar soms komen als thuisblijfmoeder de muren op je af. Om tijdens een hele regenachtige periode niet alleen maar thuis te zitten, kun je jezelf regelmatig uitnodigen op bezoek bij vriendinnen of familie. Niet alleen sla je dan vaak twee vliegen in één klap (je kind vermaakt zich vaak prima in een nieuwe omgeving en met eventuele vriendjes of vriendinnetjes) en jij hebt ook nog wat aanspraak van een volwassene. Bovendien ben je samen even de deur uit en kom je meestal weer helemaal opgeladen thuis.

Tot slot is het goed je te realiseren dat kinderen ook moeten leren zichzelf bezig te houden. Jij hoeft dus niet 100% van de tijd vol te plannen met spannende, uitdagende en educatieve activiteiten. Soms mag je best van je kind verwachten dat die even speelt met de berg speelgoed die er waarschijnlijk in huis is, terwijl jij op de bank een kop koffie drinkt. Als je de dagen afwisselt met leuke activiteiten samen en speelmomentjes alleen, komt het allemaal goed.

Hebben jullie nog een leuk idee voor een activiteit die geschikt is voor kleintjes tijdens regenachtige dagen?

(afbeeldingen afkomstig van pixabay.com)

Betty is 29 jaar oud en geboren en getogen Amsterdamse. Ze is getrouwd met Maran en in september 2014 bevallen van haar zoontje Nim. Inmiddels is ze zwanger van haar tweede: een dochter. Betty is opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs, maar werkt sinds haar zwangerschap niet meer als juf. Naast haar hbo-opleiding, heeft ze ook een cursus ‘gewichtsconsulent’ en ‘freelance schrijver’ gevolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *