Text Widget
Interactively incentivize team driven markets and accurate meta-services. Progressively engage cutting-edge catalysts for change after efficient potentialities. Professionally generate extensive process improvements for process-centric niche markets. Dramatically initiate end-to-end niches whereas integrated best practices. Professionally envisioneer ethical results rather than team building synergy.
Recent Works

HELP: Het huishouden en het gezin Huishouden

Als er iets is wat ik me altijd afvraag, dan is het hoe gezinnen het voor elkaar krijgen om hun gezin én hun huishouden draaiende te houden. Bij mij is het een eeuwige strijd. Het huis is nooit 100% netjes. Ik ben één (werk)dag per week vrij en tijdens die dag wil ik er graag 100% voor Lenthe zijn, maar het is ook bijna mijn enige kans om het huis op orde te maken. Dus prop ik tussendoor een was in de machine, probeer ik wat op te ruimen en het toilet te boenen en de wastafel van de badkamer. Emiel probeert op zijn dag ook zo veel mogelijk te doen. Ik probeer het, maar het lukt lang niet altijd. Op die momenten vraag ik me af: hoe doen andere mensen dat? En ben ik de enige die het af en toe echt een struggle vindt?

huishoudquotes1

Als ik aan het schoonmaken ben, ben ik blij met de dingen die ik gedaan heb, maar de dingen die ik niet gedaan heb blijven storen. Dus als ik op een dag de was heb gedaan, de bedden heb verschoond en de kamer op heb geruimd dan blijft het me storen dat ik er niet aan toe ben gekomen om het hele huis te stofzuigen. Het blijft een strijd. De oppervlakkige dingen bijhouden lukt wel. Maar hoe krijgen mensen het voor elkaar om ook de basis grondig schoon te houden? Plinten zonder stof? Een bestekla zonder kruimels? Een nette koelkast zonder vlekken? Een glanzende douchecabine of een boekenkast zonder stof?

huishoudquotes2

Soms voel ik me lamgeslagen door alles wat er nog moet gebeuren in huis en dan besluit ik maar tijdens Lenthes slaapje (de uren waarin ik normaal alles toe) gewoon op de bank te gaan zitten met een tijdschrift. Zalig! Maar daarna volgt wel standaard een knagend schuldgevoel over het feit dat ik die dag niks gedaan heb.

huishoudquotes3

Nu komt het over alsof ik in een soort enorme vuilnisbelt leef. Dat is gelukkig niet zo. Het huis is best netjes, maar qua schoonmaken kan het wel beter. Nooit is álles opgeruimd en schoon en daar baal ik van (luxeproblemen, I know). De ene keer ben ik in een opruimbui en pak ik alles aan. Maar soms word ik zo in beslag genomen door mijn werk en door Lenthe dat ik nergens aan toe kom. huishoudquotes4

Daarom ben ik heel benieuwd hoe anderen dit ervaren! Ben jij een huishoudwonder en is bij jou alles op orde? Of loop je weleens tegen dezelfde problemen aan als ik?

P.S.: De e-cards die ik in dit artikel gebruikt heb komen van Pinterest. Je vindt deze en andere leuke e-cards terug op ons Pinterest-bord!


Esther is 27 jaar oud, getrouwd met Emiel en sinds juni 2014 moeder van haar dochter Lenthe. In het dagelijks leven werkt ze als webredacteur, waar ze zich heerlijk kan uitleven in tekst en beeld. In juni 2016 verwacht ze haar tweede kindje. Sinds ze moeder is, schrijft ze ook graag over kinderen en alles wat daar bij komt kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *